Premierul sloven şi-a depus demisia

Premierul sloven Alenka Bratusek şi-a depus demisia, luni, aşa cum anunţase, un gest care deschide calea alegerilor anticipate, probabil înainte de începerea verii, în această ţară mică din zona euro cu economie în plină convalescenţă.

139 afișări
Imaginea articolului Premierul sloven şi-a depus demisia

Premierul sloven şi-a depus demisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi propun demisia şi vă rog să informaţi cât mai repede posibil Parlamentul", scrie Bratusek în scrisoarea sa de demisie înmânată preşedintelui Parlamentului, Janko Veber, publicată pe contul său de Facebook.

"Dacă fiecare crede ceea ce spune, atunci vom avea alegeri înainte de începerea verii", adaugă ea.

Bratusek, în vârstă de 44 de ani, a anunţat sâmbătă că îşi va depune demisia luni, la încheierea unei reuniuni cu oficiali din trei partide ale coaliţiei guvernamentale. Aceştia din urmă vor să scurteze procedurile legale pentru a permite organizarea scrutinului la 22 iunie.

Ea a anunţat săptămâna trecută că nu va putea să mai ocupe postul de şef al Guvernului după ce a fost dezavuată de propriul partid, Slovenia Pozitivă (PS). În timpul unui congres, ea a pierdut preşedinţia partidului în favoarea lui Zoran Jankovici, fondatorul partidului şi primarul capitalei Ljubljana, care a fost nevoit să renunţe la conducerea PS după acuzaţiile de fraudă fiscală şi corupţie.

Alenka Bratusek a ajuns la putere în martie 2013, şi imediat a lansat un vast program de austeritate şi un plan de privatizare a companiilor publice pentru a reduce deficitul şi a ieşi din recesiunea în care a intrat în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici