Premierul spaniol a pierdut şi al doilea vot de încredere al Parlamentului pentru un nou mandat

Premierul spaniol în funcţie Mariano Rajoy a pierdut, vineri, şi al doilea vot de încredere al Parlamentului pentru un al nou mandat în fruntea guvernului de la Madrid, lucru ce ar putea duce la organizarea de alegeri anticipate, notează Reuters online.

440 afișări
Imaginea articolului Premierul spaniol a pierdut şi al doilea vot de încredere al Parlamentului pentru un nou mandat

Premierul spaniol a pierdut şi al doilea vot de încredere al Parlamentului pentru un nou mandat

La prima tentativă, care a avut loc miercuri, şeful Guvernului spaniol a primit doar 170 de voturi de încredere, fiind la o distanţă de şase voturi pentru a atinge majoritatea necesară, de 176 din 350.

Cum nu au existat abţineri, rezultatul votului de vineri a fost identic cu cel de miercuri.

Partidul liberal Ciudadanos a votat în favoarea lui Rajoy, la fel ca şi un mic partid din insulele Canare. Pe de altă parte, împotriva premierului în funcţie au votat socialiştii, alianţa anti-austeritate Unidos Podemos şi partidele regionale din Ţara Bascilor şi Catalunia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici