Premierul ucrainean afirmă că opozanţii îi ameninţă familia

Premierul ucrainean Mikola Azarov a afirmat că familia sa a primit ameninţări din partea manifestanţilor proeuropeni.

110 afișări
Imaginea articolului Premierul ucrainean afirmă că opozanţii îi ameninţă familia

Premierul ucrainean afirmă că opozanţii îi ameninţă familia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu înţeleg despre ce valori europene ce vorbesc opozanţii din Piaţa Independenţei (din Kiev), care dau ordine să se umble pe la casele judecătorilor, procurorilor, lucrătorilor din domeniul apărării, să fie ameninţaţi copiii, familiile acestora", a afirmat Azarov, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, relatează Gazeta.ua.

"Asta depăşeşte limitele bunului simţ. Familia mea, de asemenea, a primit ameninţări", a mărturisit premierul ucrainean.

"Vreau să le zic tuturor (...) că persoanele care recurg la astfel metode nu vor câştiga niciodată! Statul are forţe suficiente pentru a-i apăra pe cei, care îşi îndeplinesc datoria cinstit şi cu responsabilitate", a adăugat el.

Puterea ucraineană a suspendat, brusc, la sfârşitul lui noiembrie, semnarea unui Acord de Asociere cu UE, aflat în pregătire de mai multe luni, pentru a se întoarce către Rusia. Această situaţie a provocat manifestaţii ale opoziţiei şi o mobilizare fără precedent de la "revoluţia portocalie" prooccidentală din 2004.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici