Premierul Ucrainei adresează un apel opoziţiei pentru formarea unui guvern

Premierul Ucrainei, Mykola Azarov, îndeamnă partidele de opoziţie să formeze o coaliţie cu formaţiunea de guvernământ pentru rezolvarea problemelor economice ale ţării.

131 afișări
Imaginea articolului Premierul Ucrainei adresează un apel opoziţiei pentru formarea unui guvern

Premierul Ucrainei adresează un apel opoziţiei pentru formarea unui guvern (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

"Dacă credeţi cu adevărat în viitorul ţării şi nu o faceţi doar pentru a ajunge la putere, trebuie să discutăm la aceeaşi masă", a declarat Azarov, adresându-se opoziţiei.

"Toate opţiunile pentru formarea unei coaliţii sunt deschise", a continuat Azarov, precizând că politicieni ai opoziţiei pot obţine posturi în Guvern.

Printre posibilii parteneri, el a menţionat "unii" reprezentanţi ai alianţei de opoziţie Batkivcitcina (Patria), apropiată de fostul premier Iulia Timoşenko.

Partidul Regiunilor va avea 187 de mandate în noul Parlament (din totalul de 450), fiind urmat de Batkivcitcina (102 mandate), Udar (40 de locuri) şi de formaţiunea naţionalistă Svoboda (37 de locuri).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici