Presa germană îl critică dur pe generalul Stanley McChrystal, după raidul de la Kunduz

Presa germană îl critică pe comandantul ISAF, generalul Stanley McChrystal, după ce a acesta a condamnat un bombardament comandat de armata germană.

17 afișări
Imaginea articolului Presa germană îl critică dur pe generalul Stanley McChrystal, după raidul de la Kunduz

Presa germană îl critică dur pe generalul Stanley McChrystal, după raidul de la Kunduz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comentariile presei au apărut după declaraţiile făcute marţi de cancelarul Angela Merkel şi de ministrul de Externe Frank-Walter Steinmeier, care au denunţat criticile "pripite" referitoare la raidul aerian efectuat vinerea trecută în nordul Afganistanului.

"Germania nu poate fi tratată în acest fel. Putem înţelege că americanii sunt dezamăgiţi de eşecurile suferite în Afganistan. Dar a critica un aliat din partea căruia se aşteaptă participarea la misiuni de luptă - exact ce a făcut McChrystal - ar fi o prostie şi într-o situaţie mai puţin critică", scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Nici Osama ben Laden nu ar fi reuşit mai bine dacă ar fi vrut să critice determinarea NATO", adaugă cotidianul.

"Talibanii vor jubila. Alianţa se destramă singură. McChrystal a stârnit aceste disensiuni prin criticile dure la adresa armatei germane. McChrystal s-a discreditat din punctul de vedere al funcţiei de comandant, cât şi ca aliat", subliniază Süddeutsche Zeitung.

Generalul american a afirmat, înainte de concluziile anchetei, că armata germană a comis o eroare cerând bombardarea a două camioane-cisternă care rămăseseră blocate în regiunea Kunduz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici