Presa rusă cere o anchetă "transparentă" privind accidentul de la metroul din Moscova

Presa rusă cerea, miercuri, deschiderea unei anchete "transparente" la o zi după deraierea unei rame de metrou care a provocat moartea a cel puţin 22 de persoane, în cel mai grav accident produs vreodată la metroul din Moscova.

63 afișări
Imaginea articolului Presa rusă cere o anchetă "transparentă" privind accidentul de la metroul din Moscova

Presa rusă cere o anchetă "transparentă" privind accidentul de la metroul din Moscova (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Oameni normali au luat metroul (...). După câteva minute, pasagerii nefericiţi s-au văzut într-o măcelărie", scrie cotidianul Moskovski Komsomoleţ, care titrează: "Coşmar în metrou".

"Este o tragedie care trebuie să rămână în memorie. Este necesar un audit transparent şi complet asupra sistemului de transport din capitală", cere cotidianul Vedomosti.

"Dacă ancheta nu este echitabilă şi dacă aruncă responsabilitatea asupra mecanicului sau a altui ţap ispăşitor", autorităţile riscă să provoace furia locuitorilor Moscovei, avertizează site-ul Gazeta.ru. care denunţă "echipamentele învechite, economiile făcute în detrimentul securităţii şi întârzierea modernizării tehnologice".

Metroul moscovit, "unde reţeaua wifi este gratuită alături de infrastructuri sovietice", a devenit o "fatalitate pentru aproape toţi locuitorii capitalei", conchide Gazeta.ru.

Cotidianul Vedomosti denunţă şi centralizarea "disproporţionată" a capitalei ruseşti, care generează afluxul zilnic de călători de la metrou.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici