Preşedintele Afganistanului: Războiul desfăşurat de SUA împotriva terorismului ar fi putut încuraja islamismul radical

Preşedintele afgan Hamid Karzai s-a întrebat, duminică, dacă "războiul împotriva terorismului" desfăşurat de Statele Unite din 2001 nu a condus la o radicalizare mai mare a lumii musulmane.

428 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Afganistanului: Războiul desfăşurat de SUA împotriva terorismului ar fi putut încuraja islamismul radical

Hamid Karzai (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un discurs susţinut în deschiderea unui forum privind relaţiile dintre Statele Unite şi lumea musulmană la Doha, Karzai a subliniat că "războiul împotriva terorismului care a început în 2001 şi continuă nu este deloc uşor".

"Am reuşit în acest război, am putut să eradicăm sanctuarele terorismului?", a declarat el, întrebându-se mai degrabă dacă acest război nu a condus la "mai multă radicalizare în lumea musulmană, din Pakistan şi Afganistan până în Mali şi Nigeria".

El a apreciat că "Occidentul, condus de Statele Unite, trebuie să se explice în faţa lumii musulmane, şi dacă lucrurile au luat o direcţie proastă, trebuie corectat cursul".

La rândul lor, musulmanii trebuie să dea dovadă de mai multă "toleranţă" faţă de alte religii, a adăugat el.

Forumul Statele Unite/lumea musulmană, organizat de institutul Brookings şi a cărui a doua ediţie are loc până marţi în Qatar, urmează să dezbată evoluţia din Afganistan, conflictul sângeros din Siria şi schimbările politice şi provocările economice din ţările Primăverii Arabe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici