Preşedintele Armeniei suspendă creşterea preţului la electricitate, care a determinat proteste ample

Preşedintele Armeniei, Serge Sarkisian, a decis suspendarea creşterii preţului la electricitate, care a determinat proteste de amploare ce durează de mai mult de o săptămână, relatează BBC News Online.

265 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Armeniei suspendă creşterea preţului la electricitate, care a determinat proteste ample

Preşedintele Armeniei suspendă creşterea preţului la electricitate, care a determinat proteste ample (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Şeful statului a precizat că Guvernul va acoperi temporar costul scumpirii electricităţii, până la revizuirea planurilor.

Protestatarii, care blochează principalul bulevard din capiata Erevan, au rămas în stradă sâmbătă, afirmând că decizia preşedintelui nu îndeplineşte cerinţa lor de a se renunţa la scumpire.

Zona de protest este înconjurată de poliţie, care a adus autobuze şi tunuri de apă în apropiere.

Protestele au început la câteva zile după o decizie luată la 17 iunie de comisia de reglementare a statului de a creşte tarifele la electricitate cu 17-22% începând de la 1 august.

Această scumpire a fost decisă la cererea companiei de distribuţie a electricităţii pentru reţeaua electrică din Armenia, o subsidiară a firmei ruse Inter RAO, care a argumentat prin devalorizarea monedei armene, dramul.

Armenia, o fostă republică sovietică cu 3,2 milioane de locuitori, a fost afectată grav de criza economică din Rusia, care a redus exporturile şi remitenţele muncitorilor armeni din această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici