Preşedintele Boliviei: Hugo Chavez urmează şedinţe de fizioterapie

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, spitalizat de şase săptămâni în Cuba, urmează şedinţe de fizioterapie, a anunţat marţi omologul său bolivian Evo Morales, în timpul discursului anual ţinut în faţa Congresului la La Paz.

168 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Boliviei: Hugo Chavez urmează şedinţe de fizioterapie

Hugo Chavez (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Morales, un aliat al preşedintelui venezuelean, a anunţat că a "comunicat cu Cuba", luni şi duminică, fără să precizeze identitatea interlocutorului.

"Hugo Chavez face fizioterapie", a continuat Morales, care a fost în Cuba pe 8 ianuarie, adăugând că liderul stângii radicale latino-americane îi "lipsea în cadrul summiturilor internaţionale".

Hugo Chavez, aflat la putere de 14 ani, nu a apărut în public din 10 decembrie, atunci când a plecat în Cuba pentru a fi operat a patra oară de un cancer în zona pelviană.

Reales la 7 octombrie pentru un al treilea mandat, el nu a putut fi învestit la 10 ianuarie, aşa cum prevede Constituţia, din motive de sănătate. Informaţii exacte despre natura şi localizarea cancerului sunt ţinute secrete în continuare.

Ultimul comunicat medical, publicat la 13 ianuarie de către autorităţi, anunţa că starea de sănătate a preşedintelui a evoluat într-o manieră "favorabilă".

Luni seara, ministrul venezuelean de Externe, Elias Jaua, a anunţat pe contul personal de Twitter că a avut o întrevedere cu preşedintele Chavez şi că acesta din urmă a glumit şi a oferit sfaturi în vederea summitului latino-american care va avea loc la sfârşitul lunii în Chile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici