Preşedintele Camerei Reprezentanţilor statului New York Sheldon Silver, arestat pentru corupţie

Preşedintele democrat al Camerei Reprezentanţilor statului New York (nord-est) Sheldon Silver, acuzat că a luat mită peste şase milioane de dolari, a fost arestat joi, iar împotriva sa au fost formulate cinci capete de inculpare pentru corupţie.

133 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Reprezentanţilor statului New York Sheldon Silver, arestat pentru corupţie

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor statului New York Sheldon Silver, arestat pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Silver, în vârstă de 70 de ani, s-a prezentat joi la un Biroul FBI din Manhattan şi a fost plasat în arest, au anunţat serviciile procurorului.

Cinci capete de acuzare de "corupţie publică" au fost formulate împotriva lui Silver, care prezidează Camera inferioară a statului New York din 1994.

"Sheldon Silver, acuzatul, este implicat într-un complot secret de corupţie menit să-i priveze pe cetăţenii statului New York de serviciile sale oneste şi a extorcat bani de la indivizi sau entităţi locale sub pretextul legii", se arată în actul de acuzare, de 35 de pagini.

"Ancheta a dezvăluit că Sheldon Silver a primit peste şase milioane de dolari, prin intermediul a două cabinete de avocatură, de la sfârşitul lui 2002 (...). Silver a obţinut venituri externe de milioane de dolari, rezultatul direct al utilizării corupţiei din poziţia sa oficială", se adaugă în document.

Potrivit ziarului The New York Times (NYT), ancheta împotriva lui Silver a fost lansată după ce guvernatorul democrat al statului Andrew Cuomo a dizolvat brusc, anul trecut, o comisie anticorupţie creată în 2013, o decizie care a provocat numeroase critici.

Cuomo, care se află la conducerea statului New York din 2010, a fost reales în noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici