Preşedintele Comisiei Europene: Nu vreau întreruperea negocierilor de aderare, dar Turcia se îndepărtează de UE

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că se opune încetării negocierilor pentru aderare cu Turcia, avertizând însă că Administraţia Recep Tayyip Erdogan se îndepărtează de perspectivele integrării în Uniunea Europeană.

222 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei Europene: Nu vreau întreruperea negocierilor de aderare, dar Turcia se îndepărtează de UE

Preşedintele Comisiei Europene: Nu vreau întreruperea negocierilor de aderare, dar Turcia se îndepărtează de UE

"Turcia este vecinul nostru, nu putem pur şi simplu să îi ignorăm. Eu nu sunt favorabil încetării negocierilor de aderare cu Turcia, o solicitare a Parlamentului European", a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat site-ului Politico.eu.

"Dar realitatea este că Turcia se îndepărtează de obligaţia asumată de a deveni membră a Uniunii Europene. Nu Uniunea Europeană aderă la Turcia, ci Turcia vrea să adere la Uniunea Europeană", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Uniunea Europeană a criticat acţiunile de reprimare adoptate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici