Preşedintele Finlandei: cel mai bun mod de a evita războiul este ,,să vorbim mai puţin şi să ne pregătim mai mult”

Suedia şi Finlanda, ultimele ţări care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică, au un rol important de jucat în a contribui la pace şi în a atenua retorica războiului, pregătindu-se în acelaşi timp pentru acesta, a declarat marţi, la Stockholm, preşedintele finlandez Alexander Stubb.

171 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Finlandei: cel mai bun mod de a evita războiul este ,,să vorbim mai puţin şi să ne pregătim mai mult”

Preşedintele Finlandei: cel mai bun mod de a evita războiul este ,,să vorbim mai puţin şi să ne pregătim mai mult”

Preşedintele finlandez a făcut aceste declaraţii în cadrul unei vizite oficiale la Stockholm, unde a profitat de ocazie pentru a discuta probleme de apărare, inclusiv despre retorica occidentală actuală privind războiul, pe care o consideră destul de agresivă în ultima vreme, notează Euractiv.

Alexander Stubb este de părere că aderarea celor două ţări nordice la NATO conturează jucarea unui rol semnificativ în apărarea Alianţei în Marea Baltică, în Arctica şi, implicit, la graniţa cu Rusia. Totodată, acesta a punctat eficienţa de a fi pregătiţi pentru orice scenariu, pentru a minimaliza producerea unui conflict militar mai amplu.

,,Ecranele noastre sunt pline de războaie în Europa şi în Orientul Mijlociu. (...) Cel mai bun mod de a evita războiul este să vorbim mai puţin şi să ne pregătim mai mult", a declarat Alexander Stubb, potrivit sursei citate.

,,Este imposibil de supraestimat importanţa faptului că am reuşit să facem acest pas (de a adera – n.r.) împreună. Nici valoarea de a ne ţine reciproc informaţi, zi şi noapte, la toate nivelurile. Situaţia era critică şi am acţionat în consecinţă”, a conchis preşedintele finlandez.

În anul 2022, Suedia şi Finlanda au depus cereri de aderare la NATO la scurt timp după declanşarea invaziei ruseşti în Ucraina, după o mare perioadă de timp în care acestea şi-au declarat neutralitatea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici