Preşedintele Franţei cere retragerea cetăţeniei franceze în cazul teroriştilor cu dublă naţionalitate

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, propune modificarea Constituţiei pentru a se putea retrage cetăţenia franceză persoanelor cu dublă naţionalitate condamnate pentru delicte contra valorilor franceze.

852 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Franţei cere retragerea cetăţeniei franceze în cazul teroriştilor cu dublă naţionalitate

Francois Hollande vrea retragerea cetăţeniei franceze în cazul teroriştilor cu dublă naţionalitate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Revizuirea Constituţiei trebuie să includă anumite măsuri: trebuie să se prevadă retragerea cetăţeniei. Nu se poate ca cineva să rămână apatrid. Dar trebuie să putem retrage cetăţenia franceză unui individ cu dublă naţionalitate care aduce atingere valorilor Republicii", a declarat Hollande.

"De asemenea, trebuie să îi putem interzice unui individ cu dublă cetăţenie să revină pe teritoriul nostru dacă reprezintă risc terorist, cu excepţia situaţiei în care acceptă verificări aspre", a explicat preşedintele Franţei.

Franţa va consolida dispozitivul de apărare naţională şi ordine publică

Franţa va consolida substanţial mijloacele de asigurare a ordinii publice, prin crearea unor posturi suplimentare în poliţie şi jandarmerie şi prin menţinerea efectivelor militare la acelaşi nivel până în 2019, afirmă preşedintele Francois Hollande.

"Am decis consolidarea substanţială a mijloacelor de justiţie şi securitate. Magistraţii şi anchetatorii trebuie să poată utiliza toate tehnologiile disponibile", a spus Hollande.

"Vor fi create 5.000 de locuri suplimentare în poliţie şi în jandarmerie în următorii doi ani, aducând nivelul posturilor suplimentare la 10.000 în cinci ani", a subliniat Hollande.

În plus, preşedintele Franţei a promis că nivelul efectivelor militare va rămâne acelaşi până cel puţin în anul 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici