Preşedintele georgian a înotat în Marea Neagră şi a pozat la bustul gol

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, a înotat miercuri în Marea Neagră, apoi a pozat la bustul gol în faţa jurnaliştilor, la un an după ce Vladimir Putin, criticul său acerb, a făcut acelaşi lucru într-un lac din Siberia.

38 afișări
Imaginea articolului Preşedintele georgian a înotat în Marea Neagră şi a pozat la bustul gol

Preşedintele georgian a înotat în Marea Neagră şi a pozat la bustul gol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Saakaşvili a înotat 3,5 kilometri, el dorind astfel să promoveze din punct de vedere turistic Republica autonomă georgiană Adjara, regiune balneară de lux din epoca Uniunii Sovietice, care redevine la modă, a anunţat televiziunea georgiană.

Este vorba despre o distanţă comparabilă cu cea de 3,9 kilometri, de la una din probele de la concursurile de nataţie (ironman).

"Apa este grozavă!", a declarat Saakaşvili, ieşind din apă, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune Rustavi-2.

"Poţi să faci baie şi să te bronzezi pe plajele din Adjara din mai până în noiembrie, sezonul turistic durează şase luni", a subliniat el.

"Acesta este unul dintre motivele pentru care ocupanţii doresc ţara noastră atât de mult şi vor să o obţină", a adăugat el.

Această apariţie publică pare să fie o provocare adusă premierului rus Vladimir Putin, care nu îşi ascunde aversiunea faţă de Saakaşvili, după un conflict militar între Rusia şi Georgia în 2008.

Anul trecut, Putin a înotat într-un lac dintr-o regiune îndepărtată din Tuva, în Siberia, unde îşi petrecea concediul. Fotografiile cu Putin în bustul gol în apă au fost atunci foarte mediatizate.

Rusia şi Georgia s-au confruntat în august 2008 într-un scurt război pentru controlarea provinciei separatiste georgiene Osetia de Sud. Moscova a recunoscut atunci independenţa acestui teritoriu, precum şi cea a Abhaziei, o altă republică separatistă.

Rusia menţine contingente militare importante în aceste două teritorii, ceea ce, potrivit Georgiei, încalcă acordul de armistiţiu, care prevede retragerea trupelor pe poziţiile lor anterioare conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici