Preşedintele interimar venezuelean denunţă un complot american vizând asasinarea sa

Preşedintele interimar venezuelean Nicolas Maduro a acuzat sâmbătă doi foşti ambasadori americani că au pus la cale un complot pentru a îl asasina înaintea alegerilor prezidenţiale, prevăzute la 14 aprilie.

222 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar venezuelean denunţă un complot american vizând asasinarea sa

Preşedintele interimar venezuelean denunţă un complot american vizând asasinarea sa

Într-un discurs difuzat de televiziunea publică VTV, Maduro a acuzat "dreapta din Salvador" că ar fi trimis deja în Venezuela asasini plătiţi cu scopul de a îndeplini această misiune.

"Scopul lor este să mă ucidă. Vor să mă ucidă pentru că ei ştiu că nu pot să câştige alegeri libere şi cinstite. În spatele acestui lucru se află Roger Noriega şi Otto Reich, dar şi dreapta din Salvador, care a trimis asasini plătiţi de ei să mă asasineze", a spus şeful interimar al statului.

Maduro a fost desemnat de fostul preşedinte Hugo Chavez, decedat la 5 martie de cancer, să îi succeadă.

Un scrutin prezidenţial va fi organizat la 14 aprilie.

Otto Reich a fost ambasador american în Venezuela, iar Roger Noriega a fost ambasador american la Organizaţia Statelor Americane (OEA).

Washingtonul şi Caracasul nu mai au ambasadori în post începând din 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici