Preşedintele israelian începe miercuri o vizită de două zile în România şi Bulgaria

Preşedintele israelian, Shimon Peres, va începe miercuri o vizită de două zile în România şi Bulgaria, a anunţat Biroul său, precizând că scopul vizitei este consolidarea relaţiilor dintre Israel şi cele două ţări, relatează site-ul IsraelNationalNews.com.

25 afișări
Imaginea articolului Preşedintele israelian începe miercuri o vizită de două zile în România şi Bulgaria

Preşedintele israelian începe miercuri o vizită de două zile în România şi Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul vizitei, Peres va participa la o ceremonie organizată la un nou memorial al Holocaustului din România. Potrivit site-ului citat, aproximativ o jumătate dintre cei 800.000 de evrei din România au fost ucişi în timpul Holocaustului. Majoritatea supravieţuitorilor au emigrat în Israel, iar în prezent mai puţin de 10.000 de evrei se mai află în România.

Cotidianul Jerusalem Post relata, la 22 iulie, că preşedintele israelian, Shimon Peres, ar putea vizita România în august, după vizitele din iulie în Slovenia şi Croaţia, într-o campanie de strângere a relaţiilor cu UE şi de prezentare a poziţiei Ierusalimului în conflictul israeliano-palestinian.

Peres consideră că este important să obţină sprijinul unor state care şi-au obţinut relativ recent independenţa, alegând ca destinaţii în prima etapă Slovenia şi Croaţia, ţări care au fost membre ale federaţiei iugoslave şi care au fost ocupate perioade lungi.

Deplasarea în România ar urma să reprezinte o a doua etapă a campaniei de extindere a relaţiilor cu toate ţările din Europa Centrală şi de Est.

Vizita lui Shimon Peres în România intervine, de asemenea, în urma decesului a şase militari israelieni şi al unui militar român în accidentul de elicopter produs la 26 iulie, în judeţul Braşov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici