Preşedintele Israelului se va întâlni săptămâna viitoare, la Casa Albă, cu Joe Biden

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, va avea o întâlnire la Washington, săptămâna viitoare, cu omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, principala temă a discuţiilor urmând să fie consolidarea relaţiilor bilaterale, informează site-ul Axios.com.

203 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Israelului se va întâlni săptămâna viitoare, la Casa Albă, cu Joe Biden

יצחק הרצוג, Twitter @Isaac_Herzog

Isaac Herzog va ajunge la Washington pe 25 octombrie şi se va întâlni cu Biden la Casa Albă pe 26 octombrie. Aceasta va fi prima vizită a lui Isaac Herzog la Washington de la începerea mandatului.

Vizita va avea loc cu mai puţin de o săptămână înaintea scrutinului parlamentar din Israel, un eveniment urmărit atent de Casa Albă. Washingtonul este preocupat că în viitoarea coaliţie guvernamentală ar putea fi cooptate partide de extremă-dreapta. Dacă nu va exista un câştigător clar al scrutinului din Israel, preşedintele Herzog va avea un rol central în configurarea unui guvern de uniune naţională.

"Scopul vizitei este intensificarea parteneriatului între Statele Unite şi Israel şi de a evidenţia că relaţiile bilaterale sunt peste orice dispută politică", a transmis Biroul preşedintelui israelian.

Isaac Herzog se va întâlni şi cu alţi oficiali americani, inclusiv cu membri ai Congresului, precum şi cu liderii organizaţiilor evreieşti din Statele Unite. Vizita lui Isaac Herzog în SUA este efectuată în coordonare cu premierul israelian interimar Yair Lapid, cu ministrul Apărării, Benjamin Ganz, şi cu liderul opoziţiei, Benjamin Netanyahu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici