Preşedintele Libanului sugerează că ar putea accepta negocieri de pace cu Israelul

  • Preşedintele Libanului sugerează că ar putea accepta negocieri de pace cu Israelul
  • Michel Aoun: "Depinde. Avem probleme cu Israelul, mai întâi trebuie să le rezolvăm"
  • Protestatarii din Liban au incendiat portrete ale lui Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah, aflată în conflict cu Israelul
411 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Libanului sugerează că ar putea accepta negocieri de pace cu Israelul

Sursa FOTO: Profimedia

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a sugerat, într-un interviu acordat postului francez BFMTV, că este deschis ideii iniţierii negocierilor cu Israelul în vederea unui tratat de pace.

Întrebat în cadrul interviului despre posibilitatea unui acord de pace cu Israelul, Michel Aoun a răspuns: "Depinde. Avem probleme cu Israelul, mai întâi trebuie să le rezolvăm".

Declaraţia intervine în contextul în care Israelul tocmai a semnat un acord pentru normalizarea relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite. Acordul a fost condamnat de Autoritatea Palestiniană, dar şi de Iran şi Turcia.

Guvernul Libanului, condus de premierul Hassan Diab, a demisionat în contextul protestelor vehemente izbucnite după explozia devastatoare produsă în zona portuară din Beirut. Protestatarii au incendiat portrete ale lui Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah, aflată în conflict cu Israelul.

Donatorii internaţionali au promis alocarea unor "resurse majore" pentru reconstrucţia Libanului, condiţionând asistenţa străină de reforme care să asigure distribuirea ajutoarelor în mod transparent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici