Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a fost operat şi rămâne internat

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a fost supus joi dimineaţă unei intervenţii chirurgicale de extirpare a vezicii biliare şi se simte bine, el urmând să rămână internat într-un spital câteva zile, a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

188 afișări
Imaginea articolului Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a fost operat şi rămâne internat

Nicolae Timofti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a fost supus astăzi (joi) dimineaţa unei intervenţii chirurgicale de înlăturare a colecistului (vezica biliară), la Spitalul Republican al Asociaţiei curativ-sanatoriale a Cancelariei de Stat", anunţă preşedinţia într-un comunicat, relatează ProTV.

"Operaţia a decurs bine, fiind efectuată de către un grup de medici conduşi de către profesorul şi academicianul Vladimir Hotineanu", adaugă aceeaşi sursă.

"Starea de sănătate post-operatorie a şefului statului este stabilă. Nicolae Timofti va rămâne câteva zile internat în spital, pentru recuperare", se mai arată în comunicat.

O vizită oficială a preşedintelui român Traian Băsescu, programată iniţial pentru vineri, a fost amânată din cauza stării sănătăţii omologului său moldovean, anunţa miercuri administraţia prezidenţială de la Chişinău într-un comunicat oficial. Timofti a suferit o colecistită acută în urmă cu două zile şi era spitalizat spitalizat, adăuga această sursă.

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, a fost convocat la Preşedinţie pentru a i se transmite detalii cu privire la această situaţie.

Traian Băsescu urma să meargă vineri la Chişinău, pentru a se întâlni cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, şi cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), aflată la guvernare în R.Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici