Preşedintele palestinian cere ÎNCETAREA operaţiunilor israeliene: Ofensiva terestră va provoca "mai multă vărsare de sânge". Un militar israelian a fost UCIS în nordul Fâşiei Gaza

Ofensiva terestră israeliană va cauza "mai multă vărsare de sânge" şi va complica eforturile pentru încetarea conflictului în Fâşia Gaza, a declarat preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, citat vineri de agenţia oficială egipteană MENA. Un militar israelian a fost ucis în noaptea de joi spre vineri în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat vineri armata israeliană, primul militar israelian ucis de când a fost lansată ofensiva terestră, joi seara.

1447 afișări
Imaginea articolului Preşedintele palestinian cere ÎNCETAREA operaţiunilor israeliene: Ofensiva terestră va provoca "mai multă vărsare de sânge". Un militar israelian a fost UCIS în nordul Fâşiei Gaza

Preşedintele palestinian cere ÎNCETAREA operaţiunilor israeliene: Ofensiva terestră va provoca "mai multă vărsare de SÂNGE". Un militar israelian a fost UCIS în nordul Fâşiei Gaza (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 08:16 Un militar israelian a fost ucis în ofensiva terestră, în nordul Fâşiei Gaza

Un militar israelian a fost ucis în noaptea de joi spre vineri în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat vineri armata israeliană, primul militar israelian ucis de când a fost lansată ofensiva terestră, joi seara, relatează AFP.

"Suntem pe cale să verificăm circumstanţele în care a fost ucis militarul şi le vom da publicităţii atunci când le vom cunoaşte", a declarat generalul Moti Almoz, un purtător de cuvânt al armatei, pentru postul militar israelian de radio.

"Israelul trebuie să înceteze operaţiunile sale (terestre) în Fâşia Gaza", a afirmat Abbas, citat de MENA în timp ce el făcea declaraţii în faţa unui grup de jurnalişti şi de intelectuali egipteni.

Abbas s-a întâlnit joi cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

"Această operaţiune va duce doar la mai multă vărsare de sânge şi va complica situaţia şi eforturile pentru încetarea agresiunii (israeliene)", a declarat el.

Armata israeliană a lansat, în noaptea de joi spre vineri, o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, după zece zile de raiduri aeriene soldate cu mai mulţi morţi, mişcarea islamistă Hamas avertizând că Israelul va "plăti un preţ greu" pentru această nouă escaladă.

Serviciile de urgenţă locale au anunţat că tirurile lansate de tancurile israeliene la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, s-au soldat deja cu moartea a cinci palestinieni, dintre care un bebeluş în vârstă de cinci luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici