Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan doreşte adoptarea unei noi legi anti-terorism

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan s-a angajat să adopte o nouă lege anti-terorism valabilă până când ameninţările privind securitatea la frontierele ţării vor dispărea complet, spunând că nimeni nu are dreptul să critice legea pe care guvernul o pregăteşte, informează Reuters.

249 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan doreşte adoptarea unei noi legi anti-terorism

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan doreşte adoptarea unei noi legi anti-terorism

Vechea lege privind securitatea, adoptată după lovitura de stat eşuată din iulie 2016, a expirat săptămâna trecută. Opoziţia a transmis că noua lege anti-terorism pe care o propune guvernul, este dezbătută in parlament, oferindu-i puteri sporite preşedintelui Erdogan.

După ce lovitura de stat a eşuat, mai mult de 150.000 de funcţionari ai statului au fost înlăturaţi, iar 77.000 de oameni au fost puşi sub acuzare, măsuri considerate represive de organizaţiile pentru drepturile omului. De asemenea, Turcia a lansat o serie de operaţiuni transfrontaliere în Siria invocând ameninţările teroriste ale miliţiei kurde YPG.

Erdogan s-a adresat marţi, în parlament, membrilor partidului din care face parte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici