Preşedintele Vladimir Putin l-a demis pe ministrul rus al Apărării, după un scandal de fraudă

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul Apărării Anatoli Serdiukov, după un scandal de fraudă de mai multe milioane de euro ce implica o societate controlată de ministerul său, a declarat marţi pentru AFP purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

239 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Vladimir Putin l-a demis pe ministrul rus al Apărării, după un scandal de fraudă

Preşedintele Vladimir Putin l-a demis pe ministrul rus al Apărării, după un scandal de fraudă

"Se leagă de situaţia de la Ministerul Apărării. S-a recurs la aceasta pentru a asigura condiţiile necesare anchetei", a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

"Dată fiind situaţia din ce în ce mai dificilă de la Ministerul Apărării, am luat decizia de a-l elibera din funcţie pe ministrul Apărării Serdiukov, pentru a crea condiţiile unei anchete obiective", a declarat preşedintele rus, potrivit imaginilor transmise de televiziuni.

Serdiukov, aflat în funcţie din 2007, este înlocuit cu Serghei Şoigu, fost ministru pentru Situaţii de Urgenţă, numit la începutul anului guvernator al regiunii Moscova, a anunţat Putin, în prezenţa acestuia din urmă.

Această demitere are loc în timp ce Ministerului Apărării este în centrul unui important scandal.

La sfârşitul lui octombrie, au fost deschise mai multe anchete împotriva unei companii controlate de minister, Oboronservis, pentru fraudă în cazul vânzării de bunuri imobiliare, terenuri şi acţiuni care îi aparţin.

Potrivit comitetului de anchetă rus, unii oficiali din cadrul ministerului alegeau bunurile imobiliare cele mai prestigioase administrate de companie. Aceştia investeau în ele sume enorme provenite de la bugetul rus, apoi le revindeau sub preţul pieţei prin companiile afiliate Oboronservis.

Potrivit primelor informaţii, prejudiciul generat de vânzarea a doar opt bunuri imobiliare este de trei miliarde de ruble (74 de milioane de euro), a declarat comitetul.

Oboronservis, înfiinţată în 2008 printr-un decret al Kremlinului, are atribuţii foarte diverse, mergând de la mentenanţa echipamentelor armatei până la organizarea trupelor.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici