Preşedinţi francezi a căror viaţă privată a fost afectată de scandaluri amoroase răsunătoare

Viaţa privată a preşedinţilor francezi a fost afectată de câteva scandaluri amoroase răsunătoare, de la Charles de Gaulle, a cărui soţie era numită "Tante Yvonne" de către francezi, şi până la François Hollande, a cărui presupusă relaţie cu o actriţă ţine prima pagină în prezent.

244 afișări
Imaginea articolului Preşedinţi francezi a căror viaţă privată a fost afectată de scandaluri amoroase răsunătoare

Francoise Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această viaţă privată şi amoroasă îşi face apariţia în public odată cu Valéry Giscard d'Estaing. Fostului şef de stat i-au fost atribuite numeroase relaţii, inclusiv cu o fotografă, Marie-Laure de Decker. Un caz, cunoscut sub numele de "camionul lăptarului", este dezvăluit în septembrie 1974 de către săptămânalul satiric Le Canard Enchaîné. Poliţia şi pompierii sunt trimişi, dimineaţa devreme, la locul unui accident, unde preşedintele, însoţit de o doamnă (se vorbea la vremea respectivă despre o actiţă celebră), a lovit camioneta unui lăptar.

După preşedinţie, Valéry Giscard d'Estaing şi-a evocat aventurile în cărţi, sugerând inclusiv că Lady Diana, la acea vreme soţia prinţului Charles al Angliei, nu a rămas insensibilă la şarmul său. El va dezminţi, în septembrie 2009, orice legătură cu prinţesa, pentru a pune capăt emoţiei provocate de presa engleză.

Cea mai senzaţională "dezvăluire" despre viaţa amoroasă a unui preşedinte francez are loc în timpul preşedinţiei lui François Mitterrand (1981-1995). În contextul în care circulau deja, de mai mult timp, zvonuri despre o viaţă dublă a şefului statului, revista Paris-Match publică, pe 3 noiembrie 1994, fotografii cu o tânără care seamănă leit cu preşedintele, prezentată drept fiica sa. Ambele familii, Mitterrand şi Pingeot, vor participa la funeraliile fostului preşedinte, în ianuarie 1996.

În momentul în care devine preşedinte, în 1995, Jacques Chirac avea deja o reputaţie în privinţa vieţii sale amoroase. În anturajul său profesional şi feminin, era cunoscut, deja, drept "cinci minute, cu duş cu tot". Într-o carte-interviu cu Pierre Péan, în 2007, Jacques Chirac va spune că nu a detestat femeile. "Dar nici nu am abuzat vreodată de ele", adăuga el, catalogând ca exagerate vorbele soţiei sale, cu "femeile, la galop".

Când a ajuns preşedinte Nicolas Sarkozy, în 2007, presa de scandal jubila. După aerul absent al lui Cécilia, a doua sa soţie, încă din seara victoriei, se va ajunge, câteva luni mai târziu, în septembrie 2007, la divorţ. Cu puţin timp mai înainte de Crăciun, în acelaşi an, presa publică fotografii surprinse la Disneyland, lângă Paris, în care Nicolas Sarkozy apare împreună cu cântăreaţa Carla Bruni, un fost manechin. La scurt timp după aceea, cuplul va efectua călătorii, foarte mediatizate, în Iordania şi Egipt. Totul se încheie cu o mărturisire derutantă, într-o conferinţă de presă, în ianuarie 2008. "Cu Carla este (o relaţie) serioasă", anunţa preşedintele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici