Preşedinţia, Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova transmit condoleanţe în urma tragediei din Bucureşti

Preşedintele, premierul interimar şi preşedintele Parlamentului din Republica Moldova au transmis sâmbătă mesaje de condoleanţe pentru victimele incendiului produs vineri noaptea la Clubul Colectiv din Bucureşti.

574 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia, Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova transmit condoleanţe în urma tragediei din Bucureşti

Preşedinţia, Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova transmit condoleanţe în urma tragediei din Bucureşti

"Am aflat cu profundă durere despre tragedia produsă la Bucureşti, în urma unui incendiu. Deplângem pierderile de vieţi omeneşti şi ne rugăm pentru însănătoşirea persoanelor rănite în acest accident îngrozitor", a scris preşedintele moldovean Nicolae Timofti, într-un mesaj adresat omologului său român, Klaus Iohannis.

"În aceste momente de grea încercare pentru întreg poporul român, de care ne leagă temeinice punţi de istorie şi cultură, permiteţi-mi să exprim, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate, iar familiilor îndoliate sincere condoleanţe", a adăugat Timofti, potrivit site-ului preşedinţiei de la Chişinău.

La rândul său, prim-ministrul interimar Gheorghe Brega i-a adresat o scrisoare premierului român Victor Ponta, prin care a exprimat compasiune ca urmare a incidentului tragic produs într-un club de noapte din Bucureşti.

"Cu profundă tristeţe am aflat despre incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti, soldat cu numeroase victime şi persoane rănite. În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, vă exprim dumneavoastră sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate", se arată în mesajul premierului interimar al Republicii Moldova, publicat pe site-ul Guvernului.

În acest context, Gheorghe Brega l-a rugat pe Victor Ponta să transmită profunde condoleanţe familiilor îndoliate.

Preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a transmis de asemenea condoleanţe familiilor îndoliate, care şi-au pierdut persoanele dragi în urma incendiului devastator produs vineri seara, potrivit site-ului Legislativului.

Andrian Candu regretă tragedia care a luat viaţa a câteva zeci de tineri şi transmite un mesaj de solidaritate familiilor celor peste 150 de răniţi care fost internaţi în spitalele din Bucureşti.

"Suntem profund îndureraţi de pierderea tragică a familiilor, care şi-au pierdut persoanele dragi în urma incendiului devastator. Transmitem gândurile noastre de solidaritate rudelor şi apropiaţilor celor peste 150 de răniţi care luptă pentru viaţă în spitale", a menţionat preşedintele Parlamentului de la Chişinău.

Vineri seară, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv din centrul Capitalei, în timpul unui concert. În prezent, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

Guvernul a decis instituirea a trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, 31 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici