Presupuşi spioni în favoarea Rusiei, arestaţi în Georgia

Ministerul georgian de Interne nu a confirmat, nici nu a dezminţit vineri informaţii din presă privind arestarea a 20 de georgieni suspectaţi de spionaj în favoarea Rusiei.

36 afișări
Imaginea articolului Presupuşi spioni în favoarea Rusiei, arestaţi în Georgia

Presupuşi spioni în favoarea Rusiei, arestaţi în Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa rusă şi cea occidentală, care au citat surse anonime din serviciile de securitate, prezentaseră anterior, vineri, informaţii despre arestarea a 20 de cetăţeni georgieni suspectaţi de spionaj în favoarea Moscovei.

"Nu putem nici să confirmăm, nici să dezminţim această informaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului georgian de Interne, Ciota Utiacivili.

"Vom face un anunţ (pe această temă) în zilele următoare", a adăugat el.

Alţi oficiali georgieni de rang înalt au refuzat să comenteze informaţiile.

Rusia şi Georgia s-au confruntat în august 2008 într-un scurt război pentru controlarea regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud, soldat cu înfrângerea Georgiei şi recunoaşterea de către Moscova a independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei, un alt teritoriu georgian separatist.

Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări au fost tensionate şi înainte de această ofensivă, în special din cauza arestării în Georgia în 2006 a patru ofiţeri ruşi acuzaţi de spionaj în favoarea Moscovei.

Ei au fost predaţi Rusiei în acelaşi an, prin intermediul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici