Presupusul asasin al lui Shinzo Abe, fostul premier japonez, era nemulţumit de acesta

Presupusul asasin al lui Shinzo Abe, fostul premier japonez, a declarat că era nemulţumit de Abe şi a vrut să-l ucidă. Primele informaţii arată că acesta a folosit o armă artizanală. Fostul premier a murit la aproximativ 5 ore şi jumătate după ce a fost împuşcat.

2182 afișări
Imaginea articolului Presupusul asasin al lui Shinzo Abe, fostul premier japonez, era nemulţumit de acesta

Presupusul asasin al lui Shinzo Abe, fostul premier japonez, era nemulţumit de acesta

Fostul prim-ministru Shinzo Abe, cel mai longeviv lider al Japoniei, a murit vineri la câteva ore după ce a fost împuşcat în timp ce făcea campanie pentru alegerile parlamentare, şocând o ţară în care violenţa politică este rară şi armele sunt strict controlate, potrivit Reuters.

Un bărbat a deschis focul asupra lui Abe, în vârstă de 67 de ani, din spate, cu o armă aparent artizanală.

A fost primul asasinat al unui premier japonez în exerciţiu sau al unui fost premier japonez de la perioada militarismului antebelic din anii 1930.

Spitalul care a încercat să îl salveze a declarat că a murit la aproximativ 5 ore şi jumătate după ce a fost împuşcat. Un medic a declarat că Abe a sângerat până la moarte din cauza a două răni adânci, una în partea dreaptă a gâtului. El nu avea semne vitale când a fost adus la spital.

Premierul Fumio Kishida a condamnat atacul în "termenii cei mai fermi", în timp ce poporul japonez şi liderii mondiali şi-au exprimat şocul.

"Acest atac este un act de brutalitate care a avut loc în timpul alegerilor - chiar fundamentul democraţiei noastre - şi este absolut de neiertat", a declarat Kishida, care se străduia să-şi ţină emoţiile sub control.

Un oficial al pompierilor declarase că Abe părea să fie în stare de stop cardiac când a fost transportat cu elicopterul la spital.

Poliţia a declarat că un bărbat în vârstă de 41 de ani suspectat că a tras a fost arestat. Conform NHK, suspectul a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami, care ar fi spus că era nemulţumit de Abe şi a vrut să-l ucidă.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs în oraşul Nara din vestul ţării, a anunţat televiziunea de stat NHK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici