Prigojin nu este primul şi probabil nici ultimul adversar eliminat de Putin. Lista adversarilor eliminaţi de ,,ţarul de la Kremlin"

După cum mulţi au subliniat, Prigojin nu ar fi primul duşman al lui Vladimir Putin care a întâmpinat o moarte prematură. Reuters a reunit această serie de morţi misterioase şi atacuri aparente la adresa criticilor preşedintelui rus.

1914 afișări
Imaginea articolului Prigojin nu este primul şi probabil nici ultimul adversar eliminat de Putin. Lista adversarilor eliminaţi de ,,ţarul de la Kremlin"

ALEXEI NAVALNY: Cel mai proeminent lider al opoziţiei din Rusia, Alexei Navalny, a fost transportat cu avionul în Germania în august 2020 pentru tratament medical, după ce a fost otrăvit în Siberia cu ceea ce experţii occidentali au concluzionat că este agentul nervos militar novichok. Rusia a negat orice implicare. Navalny şi-a câştigat admiraţia în întreaga lume pentru că s-a întors voluntar în Rusia în 2021. A fost arestat imediat la sosire şi condamnat la aproape 30 ani de închisoare. 

SERGEI SKRIPAL: Un fost agent dublu rus care a transmis secrete serviciilor secrete britanice, Serghei Skripal şi fiica sa Yulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă în faţa unui centru comercial din oraşul catedralei engleze Salisbury, în martie 2018.
Aceştia au fost duşi la spital în stare critică, iar oficialii britanici au spus că au fost otrăviţi cu novichok, un grup de agenţi nervoşi dezvoltat de armata sovietică în anii 1970 şi 1980. Ambii au supravieţuit.

VLADIMIR KARA-MURZA: Un activist rus de opoziţie, Vladimir Kara-Murza a spus că crede că s-au făcut încercări de a-l otrăvi în 2015 şi 2017. Un laborator german a descoperit ulterior niveluri ridicate de mercur, cupru, mangan şi zinc în el, conform rapoartelor medicale Moscova a negat implicarea.

ALEXANDER LITVINENKO: Alexander Litvinenko, un fost agent KGB şi critic deschis al lui Putin, a murit în 2006, la vârsta de 43 de ani, după ce a băut ceai verde cu poloniu-210, un izotop radioactiv rar şi puternic, la hotelul Millennium din Londra, au declarat oficiali britanici. Probabil că Putin a aprobat asasinarea, dar Kremlinul a negat implicarea.

ALEXANDER PEREPILICHNY: Rusul în vârstă de 44 de ani a fost găsit mort în apropierea locuinţei sale de lux, pe o proprietate exclusivistă în afara Londrei, după ce făcuse jogging în noiembrie 2012. Alexander Perepilichny şi-a căutat refugiu în Marea Britanie în 2009, după ce a ajutat o anchetă elveţiană asupra unui oligarh rus pentru schema de spălare a banilor. Moartea lui subită a dat semne că ar fi fost ucis. Kremlinul a negat implicarea.

VIKTOR IUSCHENKO: Viktor Iuşcenko, pe atunci lider al opoziţiei ucrainene, a fost otrăvit în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2004, în care a candidat cu un bilet pro-occidental împotriva premierului pro-Moscova de atunci, Viktor Ianukovici.
El a spus că a fost otrăvit în timp ce lua cina în afara Kievului cu oficiali ai serviciilor de securitate ucrainene.

Rusia a negat orice implicare. S-a descoperit că corpul său conţine de 1.000 de ori mai multă dioxină decât este prezentă în mod normal. Faţa şi corpul i-au fost desfigurate de otrăvire, iar ulterior a suferit zeci de operaţii.

ANNA POLITKOVSKAYA: Jurnalistă care a relatat despre încălcările drepturilor omului a fost împuşcată în faţa apartamentului ei din Moscova la 7 octombrie 2006, chiar după ce s-a întors acasă de la supermarket.

YEGOR PROSVIRNIN:  Fondatorul publicaţiei naţionaliste Sputnik şi Pogrom, Yegor Prosvirnin în vârstă de 35 ani, a murit la Moscova. Acesta a căzut de la etajul 5. Corpul său a fost găsit gol sub ferestrele unei clădiri rezidenţiale pe strada Tverskaya din centrul Moscovei pe 27 decembrie, relatează Daily Mail. Iniţial un susţinător invocat al lui Putin, a devenit un opozant.  

L-a criticat pe liderul de la Kremlin,Vladimir Putin, şi a prevestit că în Rusia va izbucni un război civil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici