Prima dezbatere democrată în alegerile prezidenţiale din SUA va avea loc pe 13 octombrie

Hillary Clinton şi contracandidaţii săi în obţinerea nominalizării Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă se vor înfrunta pe 13 octombrie în prima dezbatere din campania prezidenţială pentru alegerile din 2016, a anunţat joi Partidul Democrat, relatează AFP în pagina electronică.

165 afișări
Imaginea articolului Prima dezbatere democrată în alegerile prezidenţiale din SUA va avea loc pe 13 octombrie

Hillary Clinton, principala favorita la candidatura democrata la alegerile prezidentiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit calendarului dezbaterilor din timpul alegerilor primare, primul dintre cele şase evenimente televizate urmează să aibă loc în statul Nevada, în contextul în care Partidul Democrat încearcă să păstreze Casa Albă, după cele două mandate consecutive ale preşedintelui Barack Obama.

A doua dezbatere este programată pe 14 noiembrie, în Iowa, iar următoare pe 19 decembrie în New Hampshire. Cele două state votează primele în alegerile primare, care stabilesc candidatul la preşedinţie al unui partid.

A patra dezbatere este programată pe 17 ianuarie în South Carolina, iar a cincea şi a şasea în Florida şi Wisconsin, respectiv în februarie şi martie.

"Aceste şase dezbateri vor oferi participanţilor la caucus şi alegătorilor din (scutinele) primare oportunitatea să afle de la candidaţi care este viziunea lor pentru viitorul ţării", a anunţat Debbie Wasserman Schultz, preşedinta Comitetului Naţional Democrat, citată într-un comunicat.

"Ele vor sublinia contrastul evident dintre valorile Partidului Democrat, care se concentrează asupra consolidării clasei de mijloc, şi ale republicanilor, care vor să continue politici ce nu au legătură cu realitatea şi depăşite", a subliniat ea.

Clinton, favorita evidentă, îi înfruntă pe senatorul independent Bernie Sanders, pe fostul senator Jim Webb din Virginia, fostul guvernator al statului Maryland Martin O'Malley, şi pe fostul guvernator al Rhode Island Lincoln Chafee.

Democraţii au anunţat calendarul în timp ce republicanii soseau la Cleveland, în Ohio, la prima lor dezbatere din cursa în vederea alegerilor de anul viitor.

Şaisprezece bărbaţi şi o femeie luptă pentru obţinerea nominalizării Partidului Republican, în frunte cu favoritul Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici