Prima întâlnire în ultimii cinci ani dintre China şi Marea Britanie a fost anulată

Întâlnirea dintre Marea Britanie şi China - anunţată ca fiind prima din ultimii cinci ani - a fost anulată în cadrul G20, din cauza presiunilor de timp din cauza reuniunilor pripite în urma situaţiei din Polonia, unde o rachetă a ucis doi oameni.

1279 afișări
Imaginea articolului Prima întâlnire în ultimii cinci ani dintre China şi Marea Britanie a fost anulată
Totuşi, Rishi Sunak şi premierul canadian Justin Trudeau vor discuta cu preşedintele Ucrainei la mijlocul după-amiezii.
 
Discuţia are loc după ce Joe Biden a declarat că este puţin probabil ca racheta care a căzut în Polonia, ucigând două persoane, să fi fost lansată din Rusia, din cauza traiectoriei sale.
 
Se înţelege că Marea Britanie nu contestă versiunea americană a evenimentelor, dar atât Sunak, cât şi Downing Street nu au vrut să comenteze în mod oficial despre provenienţa rachetei. „Este important să rămânem calmi şi să ne concentrăm pe stabilirea faptelor”, a declarat Sunak.
 
Sunak şi Trudeau, care trebuie să vorbească cu Zelenski după o întâlnire rapidă cu liderii G7 şi NATO, au discutat mai devreme cu ministrul ucrainean de Externe, notează The Guardian. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici