Prima reacţie a Belarusului după deturnarea avionului Ryanair: „Nu există nicio dorinţă de a înţelege situaţia în mod obiectiv”

  • Ministrul de Externe de la Minsk, Anatoly Glaz, a avut o primă reacţie după deturnarea avionului Ryanair şi reţinerea jurnalistului Roman Protasevich.
  • Glaz a spus că „este de înţeles din punct de vedere uman şi trist” că pasagerii zborului Ryanair s-au confruntat cu „anumite neplăceri”.
708 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a Belarusului după deturnarea avionului Ryanair: „Nu există nicio dorinţă de a înţelege situaţia în mod obiectiv”

Foto: Profimedia

Ministrul de Externe de la Minsk, Anatoly Glaz, a avut o primă reacţie după deturnarea avionului Ryanair şi reţinerea jurnalistului Roman Protasevich.
 
Acesta a spus că „este de înţeles din punct de vedere uman şi trist” că pasagerii zborului Ryanair s-au confruntat cu „anumite neplăceri”.
 
„Regulile de securitate aeriană sunt o prioritate absolută, de altfel, peste tot şi pentru toată lumea. În această privinţă, acţiunile echipajului aeronavei, care este responsabil pentru vieţile pasagerilor săi, par a fi pe deplin justificate. Din punct de vedere al securităţii, care a fost pe deplin asigurată prin eforturi comune, este necesar să privim acest incident. Nu există nicio îndoială că acţiunile autorităţilor noastre competente au fost, de asemenea, în deplină conformitate cu normele internaţionale stabilite. Partea belarusă a abordat şi abordează întotdeauna în mod responsabil respectarea acestora. Acest lucru este recunoscut de autorităţile de reglementare relevante din sectorul aviaţiei”, a spus Anatoly Glaz pentru site-ul ministerului.
 
Ministrul din Belarus susţine că autorităţile de la Minsk sunt capabile să garanteze „trasparenţă totală” în acest caz şi „dacă este necesar, să acceptăm experţi şi să demonstrăm toate materialele pentru a exclude insinuările”.
 
Anatoly Glaz mai spune că situaţia este „în mod deliberat politizată,” că „acuzaţiile nu sunt acceptabile” şi că „se pun foarte repede etichete”.
 
„Nu există nicio dorinţă aparentă de a înţelege situaţia în mod obiectiv. În schimb, au apărut imediat ameninţările sancţiunilor. Cu toate acestea, îi îndemnăm pe cei care au cedat acestei practici vicioase să-şi amintească regulile şi siguranţa pasagerilor, să analizeze totul cu calm, să aştepte concluziile experţilor. La urma urmei, numai pe această bază se pot trage câteva concluzii demne de remarcat,” se mai arată pe site-ul ministerului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici