Primarul Londrei afirmă că oraşul său este pregătit să facă faţă inundaţiilor

Primarul Londrei, Boris Johnson, a anunţat marţi seara că oraşul său este pregătit să reziste unor inundaţii provocate de creşterea apelor Tamisei, informează cotidianul britanic London Evening Standard.

224 afișări
Imaginea articolului Primarul Londrei afirmă că oraşul său este pregătit să facă faţă inundaţiilor

Primarul Londrei afirmă că oraşul său este pregătit să facă faţă inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a dat asigurări că pentru protecţia Londrei au fost luate toate măsurile necesare, fiind pregătiţi peste 10.000 de saci de nisip pentru construirea digurilor.

"Problema a apărut demult şi noi am încercat să luăm toate măsurile necesare pentru o astfel de situaţie", a afirmat Johnson, în timpul unei emisiuni a unui post local de radio.

Agenţia pentru Mediu a anunţat că marţi au fost inundate peste 300 de proprietăţi amplasate pe malul Tamisei, iar aproximativ 2.500 de locuinţe sunt în zone de risc. De asemenea, mai multe regiuni, între care Grand Parc din Windsor, situat în apropierea castelului reginei Elizabeth II, construit pe o colină, erau deja inundate.

Inundaţiile s-au apropiat de regiunea unde se află aeroportul londonez Heathrow, însă autorităţile britanice asigură că aeroportul nu este în pericol.

"În opinia mea, este clar că această problemă nu va dispărea în curând", a adăugat primarul Londrei.

Premierul britanic, David Cameron, şi-a anulat marţi o vizită în Orientul Mijlociu, pentru a lua măsurile necesare împotriva inundaţiilor.

"În acest moment, nu există nimic mai important decât necesitatea de a face faţă inunaţiilor", a afirmat Cameron.

Justificând că afacerile interne sunt mai importante decât cele externe, el a precizat că a prezentat scuze premierului israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Cameron era aşteptat pe 18 şi 19 februarie în Israel şi în teritoriile palestiniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici