Primarul oraşului Kabul, condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie

Primarul oraşului Kabul, Mir Abdul Ahad Sahbi, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie, pe numele său fiind emis un mandat de arestare, anunţă un procuror afgan.

22 afișări

"Primarul a fost condamnat pentru deturnarea din fonduri publice a 800.000 afgani (peste 11.000 de euro)", declară Enayat Kamal, procurorul-adjunct al oraşului Kabul.

"Tribunalul l-a condamnat pe Mir Abdul Ahad Sahbi la patru ani de închisoare, a ordonat să returneze banii şi l-a demis din funcţie", adaugă magistratul.

"Sper că va fi menţinut la închisoare, am lansat un mandat de arestare", continuă procurorul, adăugând că primarul este vizat şi de alte anchete, pentru corupţie, deturnare de fonduri publice şi abuz de putere.

Preşedintele Hamid Karzai a anunţat că marţi va prezenta Parlamentului lista noului Guvern.

Hamid Karzai, 51 de ani, a fost reales în funcţie după un scrutin marcat de fraude masive, fiind supus presiunilor comunităţii internaţionale pentru combaterea corupţiei şi intensificarea operaţiunilor împotriva rebelilor talibani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici