Primul caz de infectare cu virusul Zika, înregistrat în Rusia

Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost înregistrat în Rusia, fiind vorba despre o persoană care s-a întors din vacanţă din America Centrală, a anunţat, luni, institutului de monitorizare a protecţiei consumatorului din ţară, potrivit agenţiei de presă Tass.

503 afișări
Imaginea articolului Primul caz de infectare cu virusul Zika, înregistrat în Rusia

Primul caz de infectare cu virusul Zika, înregistrat în Rusia

"Persoana infectată cu virusul Zika este internată în prezent la un spital de boli infecţioase, iar condiţia ei este stabilă. Şi membrii familiei sale au fost plasaţi sub monitorizarea medicilor, nicio manifestare clinică a virusului nu a fost depistată la aceştia şi rezultatele testelor pentru Zika au ieşit negative în cazul acestora", a precizat biroul de presă al institutului.

Persoana infectată cu virusul Zika a fost anterior într-o călătorie în Republica Dominică din Caraibe, America Centrală.

Institutul de monitorizare a precizat că au fost luate toate măsurile necesare în privinţa pasagerilor care s-au aflat la bordul aceleaşi aeronave cu care a călătorit şi persoana infectată şi că nu există ameninţări la adresa sănătăţii pasagerilor respectivi.

Virusul Zika, depistat în peste 30 de ţări, ar fi responsabil de unele malformaţii cu care se nasc copiii precum microencefalia. Brazilia, cea mai afectată ţară de acest virus care se transmite prin înţepătura ţânţarilor Aedes, investighează posibila legătură dintre Zika şi cele 4.300 de cazuri posibile de microencefalie în ţară.

Nu există vaccin sau tratament pentru combaterea virusului, care cauzează strări de febră moderată, iritaţii şi ochi roşii. Aproximativ 80% dintre pacienţii infectaţi nu prezintă simptome.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat Zika urgenţă medicală globală pe 1 februarie pe fondul unei posibile legături cu microencefalia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici