Primul congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord din ultimii 36 de ani, programat în mai

Regimul de la Phenian a anunţat că un congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord va avea loc pe data de 6 mai, pentru prima oară din anul 1980, în contextul tensiunilor privind testele cu rachete efectuate de această ţară, relatează Deutsche Welle online.

1683 afișări
Imaginea articolului Primul congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord din ultimii 36 de ani, programat în mai

Primul congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord din ultimii 36 de ani, programat în mai (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Nu se ştie cu exactitate ce se va discuta la congresul care va avea loc luna viitoare, deşi analiştii sud-coreeni susţin că liderul Kim Jong-un se va folosi de acest prilej pentru a-i remania pe unii oficiali de rang înalt, pentru a dezvălui direcţiile politice şi pentru a-şi consolida autoritatea.

Agenţia nord-coreeană de stat, KCNA, nu a anunţat cât timp va dura congresul. La congresul anterior, care a avut loc în anul 1980, au participat aproximativ 3.000 de delegaţi din întreaga ţară, iar evenimentul a durat cinci zile.

KCNA a mai anunţat că cei participă la congresul de luna viitoare sunt cei care "şi-au afişat pe deplin loialitatea profundă şi devotamentul patriotic pentru dezvoltarea partidului şi pentru construirea unei naţiuni prospere".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici