Principalele state vizate de anunţurile politice promovate din Rusia, în perioada alegerilor prezidenţiale din SUA, din 2016 - CNN

Anunţurile politice promovate prin intermediul unor conturi care au legături cu Guvernul Rusiei, în perioada alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie 2016, s-au concentrat în principal pe statele Michigan şi Wisconsin, conform CNN.

378 afișări
Imaginea articolului Principalele state vizate de anunţurile politice promovate din Rusia, în perioada alegerilor prezidenţiale din SUA, din 2016 - CNN

Principalele state vizate de anunţurile politice promovate din Rusia, în perioada alegerilor prezidenţiale din SUA, din 2016 - CNN

Anunţurile au vizat grupuri demografice cheie şi au folosit mesaje controversate, inclusiv promovarea sentimentului anti-musulman, conform CNN, care citează alte surse.

Wisconsin şi Michigan s-au numărat printre statele ce l-au ajutat pe Trump să câştige preşedinţia.

Republicanii au obţinut cu 22.748 mai multe voturi în Wisconsin şi 10.700 în Michigan, faţă de democraţi.

Aproximativ 10 milioane de persoane din SUA au vizionat anunţurile politice controversate promovate de Rusia pe Facebook în lunile dinaintea şi după alegerile din SUA, conform site-ului de socializare după ce companiile de social media au făcut apel pentru transparenţă privind lumea opacă a anunţurilor politice online.

Procurorul special Robert Mueller investighează posibile legături între campania preşedintelui Donald Trump şi Rusia, ce neagă implicarea în alegerile americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici