Principalul suspect în cazul tinerei sechestrate în California a fost inculpat pentru răpire şi viol

Isidro Medrano Garcia, principalul suspect în cazul tinerei sechestrate timp de zece ani în California, a fost inculpat joi pentru răpire şi viol.

128 afișări
Imaginea articolului Principalul suspect în cazul tinerei sechestrate în California a fost inculpat pentru răpire şi viol

Isidro Garcia, principalul suspect în cazul tinerei sechestrate în California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest bărbat, în vârstă de 42 de ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 19 ani. El a compărut, joi, în faţa tribunalului într-o şedinţă video, potrivit cotidianului Los Angeles Times.

Isidro Garcia a fost inculpat pentru "răpirea tinerei care avea atunci 15 ani şi pentru agresarea sexuală a acesteia în decursul unui deceniu", a precizat biroul procurorului din comitatul Orage.

Victima, în prezent în vârstă de 25 de ani, a fost răpită în 2004 la Santa Ana, la sud-est de Los Angeles, potrivit autorităţilor.

Ea s-a prezentat la poliţie pentru a-l denunţa pe Isidro Garcia.

Tânăra, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a avut mai multe ocazii să fugă în cei zece ani de captivitate, dar "nu a găsit mijloacele" prin care să facă acest lucru, a afirmat poliţia de la Santa Ana, într-un comunicat.

Ea a continuat să trăiască dominată de Isidro Garcia care, în 2007, a obligat-o să se căsătorească cu el. Au avut un copil, în 2012.

Tânăra a declarat joi că este "fericită să fie din nou alături de familia sa. Este ceea ce mi-am dorit întotdeauna", a declarat ea pentru postul de televiziune american ABC7.

Garcia urmează să se prezinte în tribunal pe 9 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici