Principesa Irina, plasată trei ani sub supraveghere pentru organizarea de lupte de cocoşi

Principesa Irina a fost plasată trei ani sub supraveghere de un judecător federal, după ce şi-a cerut scuze pentru rolul său în cazul de lupte de cocoşi în Oregon care, potrivit principesei, a reprezentat o ruşine pentru ea şi familia sa, relatează postul de televiziune american ABC News.

718 afișări
Imaginea articolului Principesa Irina, plasată trei ani sub supraveghere pentru organizarea de lupte de cocoşi

Principesa Irina, plasată trei ani sub supraveghere pentru organizarea de lupte de cocoşi (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Îmi pare foarte rău că m-am implicat în această afacere", a declarat Irina Walker în faţa judecătorului federal, înainte de a fi pronunţată sentinţa.

"Nu am avut intenţia de a încălca legea", a adăugat ea.

Principesa şi soţul său, John Walker, au pledat vinovat, în iulie, în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi.

Soţii Walkers au acceptat să vândă imobile şi să plătească Guvernului 200.000 dolari.

Judecătorul le-a permis să efectueze călătorii internaţionale în timpul perioadei de probă, deoarece Regele Mihai se confruntă cu probleme de sănătate şi principesa ar dori să-l viziteze mai des.

Soţii Walkers au fost arestaţi în august 2013, după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Cocoşii aveau ataşate cuţite de picioare, iar spectatorilor li se cereau bani pentru intrare şi li se vindea mâncare şi băutură, potrivit rechizitoriului.

Procurorii au afirmat că soţii Walkers au impus spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocoşi, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100.

Cuplul câştiga bani, de asemenea, din vânzările de alcool.

Irina Walker este cea de-a treia fiică a fostului rege al României, Mihai I.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici