Prinţul Andrew nu ştia de discuţiile ducesei de York cu un jurnalist

Prinţul Andrew a declarat că nu avea cunoştinţă că fosta sa soţie, Sarah Ferguson, s-a întâlnit cu un jurnalist care i-a oferit bani pentru a-i facilita o întrevedere cu el, informează BBC News online.

45 afișări
Imaginea articolului Prinţul Andrew nu ştia de discuţiile ducesei de York cu un jurnalist

Prinţul Andrew nu ştia de discuţiile ducesei de York cu un jurnalist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La rândul său, Palatul Buckingham a declarat că ducele de York şi-a îndeplinit "cu deplină integritate" rolul de reprezentant special al Marii Britanii pentru comerţ internaţional şi investiţii.

Sarah Ferguson a prezentat scuze pentru "lipsa totală de discernământ" după ce a fost filmată în timp ce accepta o importantă sumă de bani de la un jurnalist sub acoperire pentru a-l prezenta pe acesta fostului ei soţ, prinţul Andrew.

Săptămânalul News of the World a dat publicităţii o înregistrare video în care Sarah Ferguson accepta să "vândă" accesul său privilegiat la ducele de York, cu care a rămas în relaţii bune de la divorţul din 1996, în schimbul sumei de 500.000 de lire sterline (575.000 de euro), unui jurnalist al publicaţiei care a pretins că este un bogat om de afaceri străin.

Din 2001, prinţul Andrew este reprezentantul special al Marii Britanii pentru comerţ internaţional şi investiţii.

Ducesa este "zdrobită de situaţie" şi "copleşită de regrete", a declarat un purtător de cuvânt al acesteia.

News of the World afirmă că în timpul acestei întâlniri, care ar fi avut loc marţea trecută, Sarah Ferguson ar fi acceptat un avans de 40.000 de dolari (31.800 de euro), după care ar fi declarat: "Pot să deschid toate uşile pe care le doriţi".

Video stirileprotv.ro

Suma de "500.000 de lire sterline, când puteţi, pentru mine", ar fi precizat ducesa de York, potrivit înregistrării postate pe site-ul publicaţiei. Ea ar fi cerut ca suma să fie transferată în contul său bancar din Marea Britanie, apoi a solicitat un procent din afacerile care vor decurge din intervenţia sa.

Tabloidul a precizat că prinţul Andrew nu era la curent cu această tranzacţie, chiar dacă ducesa i-ar fi spus interlocutorului său că a discutat cu fostul ei soţ. "Andrew mi-a spus «cere-i 500.000 de lire sterline»", ar fi declarat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici