Procesul lui Hosni Mubarak şi al fiilor săi, amânat pentru 15 august

Procesul fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi al fiilor săi, Alaa şi Gamal Mubarak, judecaţi începând de miercuri dimineaţă la Cairo, a fost amânat pentru 15 august, a anunţat preşedintele Tribunalului, Ahmed Refaat.

129 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Hosni Mubarak şi al fiilor săi, amânat pentru 15 august

Procesul lui Hosni Mubarak şi al fiilor săi, amânat pentru 15 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Tribunalului a dispus ca Hosni Mubarak, având o stare de sănătate fragilă, să fie internat într-un spital din apropiere de Cairo până la următoarea audiere.

Spitalul desemnat de magistrat este Centrul medical internaţional, iar Ahmed Refaat şi-a dat acordul pentru ca un oncolog să îl examineze pe Mubarak "de fiecare dată când va avea nevoie", aşa cum ceruse apărarea.

Anterior, agenţia oficială egipteană Mena a citat un oficial de rang înalt potrivit căruia Mubarak urma să fie internat în spitalul Academiei de Poliţie, la periferia capitalei, "pentru garantarea prezenţei sale" la proces.

Procesul fostului ministru de Interne Habib el-Adli şi al altor şase oficiali de rang înalt din poliţie a fost amânat pentru joi.

Fostul preşedinte egiptean, acuzat de corupţie şi de implicare în uciderea unor manifestanţi, a pledat nevinovat miercuri în faţa Tribunalului penal din Cairo. Fiii săi, Alaa şi Gamal, acuzaţi de corupţie, au pledat de asemenea nevinovat.

"Toate aceste acuzaţii, le neg complet", a declarat Mubarak, căruia i-a fost întins un microfon. El se exprima în timp ce stătea întins pe o targă, în boxa acuzaţilor, după o scurtă întrerupere a audierii.

Alaa şi Gamal, care ţineau cărţi în mână, probabil exemplare ale Coranului, au preluat ulterior cuvântul pentru a se declara nevinovaţi.

Un reprezentant al Parchetului General îl acuzase anterior pe Mubarak că a ajuns la un acord cu fostul ministru de Interne Habib el-Adli pentru uciderea "premeditată" a unor manifestanţi împotriva regimului, în mai multe guvernorate din Egipt. Acesta i-a acuzat pe Alaa şi Gama Mubarak de corupţie.

Fostul preşedinte, bolnav, a sosit la Cairo miercuri dimineaţa, de la spitalul din Sharm el-Sheikh, unde era deţinut din aprilie şi unde primea îngrijiri pentru probleme cardiace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici