Procurori polonezi au audiat la Moscova doi controlori de trafic de la Smolensk

Doi dintre controlorii de trafic de la aeroportul din Smolensk au fost audiaţi de procurorii militari polonezi în legătură cu prăbuşirea avionului prezidenţial în aprilie 2010, informează site-ul postului Radio Polonia.

70 afișări
Imaginea articolului Procurori polonezi au audiat la Moscova doi controlori de trafic de la Smolensk

Procurori polonezi au audiat la Moscova doi controlori de trafic de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi controlori de trafic, Victor Rizenko şi Pavel Plusin, au răspuns întrebărilor procurorilor polonezi la Moscova.

"Audierile au durat câte opt ore, lucru permis de legislaţia rusă. Procurorii sunt mulţumiţi de rezultate", anunţă procurorul general polonez, Andrzej Seremet.

Procurorii polonezi detaşaţi la Moscova vor analiza raportele ruse referitoare la accidentul de la Smolensk şi vor audia mai multe persoane.

Anchetatorii polonezi încearcă să afle dacă nu cumva controlorii de trafic polonezi au jucat un rol în această tragedie.

Ministerul polonez de Interne a anunţat că prezentarea raportului final polonez va fi amânată cu şase săptămâni.

Avionul Tupolev-154 care-l transporta pe preşedintele Lech Kaczynski, pe soţia acestuia şi alţi oficiali polonezi s-a prăbuşit, pe 10 aprilie 2010, încercând să aterizeze, în condiţii de ceaţă, lângă Smolensk, în vestul Rusiei. Toţi cei 96 de ocupanţi ai aeronavei prezidenţiale au murit.

Preşedintele polonez urma să asiste la ceremoniile care marcau împlinirea a 70 de ani de la masacrarea a aproximativ 22.000 de ofiţeri polonezi, prizonieri ai Armatei Roşii, de către poliţia secretă sovietică la Katin, în apropiere de Smolensk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici