Procurorii anticorupţie de la Chişinău efectuează percheziţii la Guvern şi la Ministerul Justiţiei

Procurorii anticorupţie de la Chişinău efectuează, luni, mai multe percheziţii la sediile Guvernului şi Ministerului de Justiţie, în cadrul unor dosare de corupţie şi trafic de influenţă, a anunţat Centrul Naţional Anticorupţie, relatează site-ul agora.md.

387 afișări
Imaginea articolului Procurorii anticorupţie de la Chişinău efectuează percheziţii la Guvern şi la Ministerul Justiţiei

Procurorii anticorupţie de la Chişinău efectuează percheziţii la Guvern şi la Ministerul Justiţiei

"Este vorba despre mai multe dosare de corupţie şi trafic de influenţă în care sunt vizaţi angajaţi ai ministerelor Justiţiei şi Educaţiei, notari, dar şi reprezentanţi ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetăţeni moldoveni şi străini. Cu alte amănunte vom reveni pe parcursul operaţiunii", a declarat Angela Starinschi, şefa serviciului de presă al Centrului Naţional Anticorupţie.

Ministerul Justiţiei a anunţat că facilitează colaborarea şi oferă asistenţă procurorilor.

"Este un act de percheziţie, pentru că au fost semnale de existenţă a unei bănuieli rezonabile în privinţa unor acte de corupţie. Noi oferim asistenţa şi susţinerea maximă cu toată deschiderea, să se verifice împrejurările de către instituţiile abilitate. Noi suntem interesaţi să păstrăm instituţia curată şi în serviciul cetăţeanului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei, Rodion Guştiuc.

Ultimele percheziţii anticorupţie la Guvern au avut loc la finele lunii aprilie, când a fost reţinut ministrul Transporturilor de atunci, Iurie Chirinciuc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici