Procurorii cer retragerea acuzaţiilor de proxenetism împotriva lui Strauss-Kahn, din lipsă de dovezi

Procurorii din Lille au recomandat marţi neînceperea urmăririi penale a fostului director general al FMI Dominique Strauss-Kahn în dosarul cunoscut în Franţa ca "afacerea Carlton", în care acesta a fost acuzat de participarea la o reţea de prostituţie.

220 afișări
Imaginea articolului Procurorii cer retragerea acuzaţiilor de proxenetism împotriva lui Strauss-Kahn, din lipsă de dovezi

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorii au invocat lipsa de dovezi suficiente, potrivit CNN.

Strauss-Kahn a fost acuzat de proxenetism în cadrul unei anchete privind mai petreceri care au avut loc la Hotel Carlton, în Lille.

Avocaţii fostului diplomat nu au negat participarea acestuia la petreceri, însă au susţinut că Strauss-Kahn nu ştia că femeile sunt plătite pentru a participa.

Cariera lui Dominique Strauss-Kahn s-a încheiat în 2011, când acesta a fost arestat la New York în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală din partea unei cameriste. Ulterior, Strauss-Kahn a fost achitat, instanţa stabilind că presupusa victimă nu prezintă credibilitate.

Incidentul de la New York a condus la demisia lui Strauss-Kahn de la şefia FMI şi a influenţat alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012. Strauss-Kahn avea cele mai mari şanse să devină candidatul stângii împotriva lui Nicolas Sarkozy. Alegerile au fost câştigate de Francois Hollande, din partea Partidului Socialist.

De asemenea, în urma scandalului au revenit în actualitate sau au apărut mai multe cazuri în care Strauss-Kahn a fost acuzat de fapte similare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici