Procurorii egipteni cred că au probe privind implicarea lui Hosni Mubarak în reprimarea protestelor

Procurorii egipteni cred că există probe solide privind implicarea lui Hosni Mubarak în uciderea manifestanţilor, conform audierilor în dosarul fostului preşedinte egiptean.

87 afișări
Imaginea articolului Procurorii egipteni cred că au probe privind implicarea lui Hosni Mubarak în reprimarea protestelor

Procurorii egipteni cred că au probe privind implicarea lui Hosni Mubarak în reprimarea protestelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acuzarea a confirmat că Mubarak, Adli (fostul ministru de Interne) şi alţi şase oficiali din domeniul securităţii au instigat la deschiderea focului împotriva manifestanţilor", a declarat procurorul Mustafa Suleiman.

În acelaşi timp, procurorul acuză noile autorităţi egiptene că au refuzat "în mod deliberat cooperarea cu acuzarea" pentru a stabili responsabilitatea fostului preşedinte.

Procurorul, care prezintă argumentele începând de marţi, ar putea formula rechizitoriul joi. Potrivit presei egiptene, ar putea fi solicitată pedeapsa capitală prevăzută de lege, în acest caz condamnarea la moarte.

Marţi, procurorii l-au descris pe Mubarak, care a condus Egiptul trei decenii, ca fiind un "lider tiranic ce a încercat să îi cedeze puterea fiului său Gamal".

În vârstă de 83 de ani, Mubarak este deţinut provizoriu într-un spital militar din Cairo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici