Procurorii ucraineni suspectează că Iulia Timoşenko minte în legătură cu starea de sănătate

Parchetul din Ucraina suspectează că Iulia Timoşenko simulează problemele de sănătate din cauza cărora aceasta lipseşte de la procesul în care contestă condamnarea la şapte ani de detenţie.

286 afișări
Imaginea articolului Procurorii ucraineni suspectează că Iulia Timoşenko minte în legătură cu starea de sănătate

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Audierea de miercuri s-a desfăşurat, ca şi cea de marţi, în lipsa Iuliei Timoşenko.

Avocaţii lui Timoşenko susţin că aceasta are puternice dureri de spate şi nu poate merge.

Însă procurorul Lilia Frolova a declarat că suspectează o simulare. "Am impresia că simulează starea de sănătate", a declarat ea.

Autorităţile penitenciare au comunicat că Iulia Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, nu suferă de nicio boală gravă.

Incidente violente au izbucnit miercuri în faţa instanţei, între poliţie şi susţinătorii Iuliei Timoşenko. Ea a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru încheierea, în calitatea de prim-ministru, a unor acorduri cu Rusia în domeniul gazelor care ar fi fost dezavantajoase pentru Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici