Procurorul Tribunalului Penal Internaţional, uimit că Ratko Mladici a rămas liber timp de 16 ani

Procurorul Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, Serge Brammertz, s-a declarat uimit, luni, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, că fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladici a rămas liber 16 ani, înainte de a fi arestat la 26 mai în Serbia.

570 afișări
Imaginea articolului Procurorul Tribunalului Penal Internaţional, uimit că Ratko Mladici a rămas liber timp de 16 ani

Procurorul Tribunalului Penal Internaţional, uimit că Ratko Mladici a rămas liber timp de 16 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Serbia şi-a îndeplinit una dintre obligaţiile-cheie faţă de Tribunal şi în acelaşi timp a recunoscut că aplicarea legii este în centrul viitorului său", a declarat Serge Brammertz.

El a notat în acelaşi timp că Mladici a rămas liber timp de 16 ani, deşi era căutat. "Acest lucru ridică întrebări tulburătoare asupra modului în care a fost posibil ca acest individ să se sustragă statului atâţia ani", a precizat el.

"Salutăm declaraţia Guvernului sârb, care va ancheta şi va urmări reţelele care l-au susţinut pe Ratko Mladici" în toţi aceşti ani şi care va "pedepsi orice oficial al statului care i-ar fi acordat asistenţă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici