Progrese ale pompierilor în lupta împotriva incendiilor din vestul SUA

Pompierii americani au început miercuri să aducă sub control incendiile care afectează vestul ţării şi care au distrus în câteva zile sute de locuinţe şi zeci de mii de hectare de pădure, au anunţat autorităţile.

144 afișări
Imaginea articolului Progrese ale pompierilor în lupta împotriva incendiilor din vestul SUA

Progrese ale pompierilor în lupta împotriva incendiilor din vestul SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un incendiu de amploare din Colorado, care mobilizează peste o mie de pompieri, zece avioane şi 14 elicoptere, este controlat în măsură de "peste 10 la sută", a dat asigurări biroul şerifului din comitatul Larimer.

"Munca grea de ieri (marţi-n.r.) ne-a permis să facem progrese (...) şi majoritatea părţii de est a incendiului este controlată", a precizat sursa citată. Dar "condiţiile meteorologice vor juca un rol important şi va fi mai cald şi mai uscat", condiţii favorabile incendiilor.

Acest incendiu, declanşat sâmbătă dimineaţă în apropiere de Fort Collins, la circa 100 de kilometri nord-vest de Denver, a provocat moartea unei femei de 62 de ani, găsită în casa sa.

Un trăsnet este la originea acestui incendiu, devenit al treilea ca importanţă din istoria statului Colorado, după ce a distrus o sută de clădiri.

În statul vecin New Mexico, pompierii au afirmat că controlează 35 la sută dintr-un incendiu care a distrus 224 de locuinţe, potrivit unui bilanţ online publicat miercuri. "Pompierii continuă să facă progrese şi îşi concentrează eforturile pe flancul de nord-vest al focului", potrivit anunţului.

Circa 4.500 de pompieri au fost trimişi în ajutor de autorităţile federale, anunţase marţi Departamentul american de Securitate Internă, care cooperează cu serviciile de urgenţă din nouă state afectate de incendii, printre care California, Arizona, Utah şi Wyoming.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici