Proiect care ar permite trimiterea Iuliei Timoşenko în străinătate, depus în Parlamentul ucrainean

Partidul aflat la putere în Ucraina a depus vineri în Parlament un proiect de lege care ar permite, dacă va fi adoptat, plecarea Iuliei Timoşenko în străinătate.

162 afișări
Imaginea articolului Proiect care ar permite trimiterea Iuliei Timoşenko în străinătate, depus în Parlamentul ucrainean

Proiect care ar permite trimiterea Iuliei Timoşenko în străinătate, depus în Parlamentul ucrainean

Cazul Timoşenko este în centrul negocierilor Ucrainei cu Uniunea Europeană, care condiţionează semnarea acordului de asociere de eliberarea fostului premier.

Textul depus vineri introduce modificări în Codul de Procedură Penală care ar permite transferul Iuliei Timoşenko, dar decizia va fi luată de justiţie.

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a anunţat joi că ar promulga, dacă Parlamentul ar adopta, o lege care să permită plecarea Iuliei Timoşenko în străinătate pentru îngrijiri medicale.

Germania a reiterat că este pregătită să îi ofere asistenţă medicală Iuliei Timoşenko, care suferă de hernie de disc. Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru semnarea, în calitatea de premier, a unor acorduri cu Rusia în domeniul gazelor considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean. Opoziţia ucraineană şi observatorii internaţionali denunţă o sentinţă cu caracter politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici