Protest în Israel: Sute de angajaţi ai companiilor aeriene au incendiat anvelope auto în semn de protest faţă de un acord comercial cu UE

Sute de angajaţi ai companiilor aeriene israeliene au incendiat anvelope auto, duminică, în faţa Biroului primului-ministru, protestând faţă de acordul aerian încheiat de Israel cu Uniunea Europeană.

336 afișări
Imaginea articolului Protest în Israel: Sute de angajaţi ai companiilor aeriene au incendiat anvelope auto în semn de protest faţă de un acord comercial cu UE

Protest în Israel: Sute de angajaţi ai companiilor aeriene au incendiat anvelope auto în semn de protest faţă de un acord comercial cu UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cele trei companii aeriene israeliene - El-Al, Arkia şi Israir - se opun ferm acestui acord, care prevede un mai mare acces al companiilor europene în Israel şi reciproc.

"Aplicarea acordului Open Skies în versiunea sa actuală va avea consecinţe grave asupra aviaţiei civile din Israel", a avertizat liderul sindicatului Histadrut, Ofer Eini, care se teme de concedieri masive.

"Vă cerem să renunţaţi la dezbaterea acestui dosar în şedinţa de guvern şi să începeţi dialogul", i-au scris protestatarii premierului Benjamin Netanyahu.

Angajaţii companiilor El Al, Arkia şi Israir au încetat lucrul duminică, în semn de protest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici