Protest la Madrid faţă de summitul NATO

Mii de oameni au protestat duminică la Madrid faţă de summitul NATO care va avea loc în capitala spaniolă săptămâna viitoare, informează Reuters.

1561 afișări
Imaginea articolului Protest la Madrid faţă de summitul NATO

Protest la Madrid faţă de summitul NATO

Organizatorii au anunţat că 5.000 de persoane au participat la marş, dar autorităţile au estimat că numărul acestora a fost de 2.200.

Manifestanţii au spus că o creştere a cheltuielilor pentru apărare în Europa, încurajată de NATO, reprezintă o ameninţare la adresa păcii.

„Soluţia pe care o propun ei este mai multe arme şi războaie şi noi plătim întotdeauna pentru asta. Aşa că fără NATO, fără baze, lăsaţi-i pe americani să plece şi lăsaţi-ne în pace”", a declarat Concha Hoyos, un pensionar din Madrid, pentru Reuters.

Un alt protestatar, Jaled, în vârstă de 29 de ani, a declarat că NATO nu este soluţia la războiul din Ucraina.

Liderii ţărilor membre NATO se vor reuni la Madrid în perioada 29-30 iunie, în timp ce organizaţia se confruntă cu provocarea fără precedent a invaziei ruseşti din Ucraina.

Se aşteaptă ca NATO să ia în considerare oferta, la care se opune Turcia, membră a alianţei, de aderare a Finlandei şi Suediei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici