Protest topless în faţa Parlamentului ucrainean împotriva reformei pensiilor - FOTO

Activiste din cadrul mişcării FEMEN, cunoscută pentru proteste insolite, au pătruns marţi în curtea Parlamentului ucrainean şi au protestat topless, imitând toreadorii, pentru a denunţa un proiect de creştere a vârstei de pensionare care urmează să fie adoptat săptămâna aceasta.

5100 afișări
Imaginea articolului Protest topless în faţa Parlamentului ucrainean împotriva reformei pensiilor - FOTO

Protest topless în faţa Parlamentului ucrainean împotriva reformei pensiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei tinere, purtând pe cap coroane de flori, după moda populară ucraineană, au sărit peste porţile de fier forjat de la intrarea principală în Parlament, la Kiev, şi s-au îndreptat spre mijlocul curţii, potrivit unui fotoreporter AFP.

Purtând pantaloni negri şi o vestă care le acoperă braţele şi partea superioară a spatelui, femeile, cu sânii goi, au fugit prin curte agitând o bucată de pânză roşie, ca toreadorii, în faţa poliţiştilor, care le-au reţinut rapid.

"Acţiunea noastră vizează această reformă brutală. Oamenii pur şi simplu nu vor supravieţui până la vârsta pensionării", a strigat o militantă FEMEN.

Proiectul guvernamental de reformare a pensionării, care urmează să fie adoptat în ultima lectură, joi, prevede creşterea graduală a vârstei de pensionare de la 55 la 60 de ani pentru femei şi de la 60 la 62 de ani pentru bărbaţi, funcţionari publici.

Adversarii acestui proiect foarte nepopular subliniază că numeroşi ucraineni vor muri înainte să ajungă la vârsta de pensionare, în această ţară în care speranţa de viaţă este de 62 de ani pentru bărbaţi şi 74 de ani pentru femei.

Reformarea sistemului pensiilor, foarte deficitar, este una dintre principalele condiţii cerute de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru reluarea unui ajutor financiar acordat Ucrainei, suspendat la sfârşitul lui 2010.

FMI a acordat Ucrainei, în iulie, un împrumut de 15,3 miliarde de dolari, pentru a ajuta această fostă republică sovietică să iasă din criza economică şi să îşi susţină reformele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici